img_1
Ontdek onze luxe vakantiehuizen
img_1
Nog meer luxe? Boek een vakantiehuis met zwembad
img_1
Uniek uitzicht over het Limburgse Heuvelland
mobile_slider_img_1
Ontdek onze luxe vakantiehuizen

Duurzame groepsaccommodatie De Smockelaer: investeren in de wereld van morgen!

Duurzame groepsaccommodatie in Limburg huren? De Smockelaer denkt aan de toekomst. Zo maken wij toekomstgerichte keuzes en staat duurzaam ondernemen bij ons centraal. Vanaf onze oprichting investeren wij in duurzaamheid. In 2002 hebben wij de 18e eeuwse hoeve duurzaam verbouwd en voortgezet tijdens de uitbreiding van de Auberge. Wij streven nog altijd naar een zo duurzaam mogelijke bedrijfsuitvoering.

Duurzame groepsaccommodatie in Limburg: onze inspanningen

Onze duurzame inspanningen zijn ook zeker terug te zien in de duurzame groepsaccommodaties van De Smockelaer. Zo maken wij gebruik van:

  • lucht warmtepompen
  • inlands hout
  • groene stroom
  • grijswater systemen
  • lemen wanden met muurverwarming
  • afgeschermde elektriciteitskabels
  • isolatiemateriaal van geperste houtvezelplaten en Isofloc (oud brandwerend krantenpapier)
  • pellet kachels, gestookt op pellets gemaakt van afvalhout van zagerijen.

Duurzame kenmerken: reinigen met biologische producten

De Smockelaer maakt gebruik van diverse biologische producten. Zo maken wij onze duurzame groepsaccommodaties en andere kamers schoon met Zep (biologische schoonmaakmiddelen) en hebben wij een samenwerkingsverband met een duurzame partner voor alle linnengoed en wasserij.

Duurzaam én biologisch eten bij De Smockelaer

Tijdens uw verblijf in één van de duurzame groepsaccommodaties in Limburg bij De Smockelaer treft u een bijzondere, culinaire keuken aan waar biologische streek- en seizoenproducten hoog in het vandaal staan. Het keukenteam van Auberge De Smockelaer heeft dan ook een grote passie voor biologische streekgerechten. Zo komen onze biologische vleesproducten van onze buren (Familie Flamand) of van de Wingbergerhoeve in Epen.