img_1
Ontdek onze luxe vakantiehuizen
img_1
Nog meer luxe? Boek een vakantiehuis met zwembad
img_1
Uniek uitzicht over het Limburgse Heuvelland
mobile_slider_img_1
Ontdek onze luxe vakantiehuizen

Duurzame groepsaccommodatie De Smockelaer: investeren in de wereld van morgen!

 

Duurzame groepsaccommodatie in Limburg huren?

 

De Smockelaer denkt aan de toekomst. Zo maken wij toekomstgerichte keuzes en staat duurzaam ondernemen bij ons centraal. Vanaf onze oprichting investeren wij in duurzaamheid. In 2002 hebben wij de 18e eeuwse hoeve duurzaam verbouwd en voortgezet tijdens de uitbreiding van de Auberge. Wij streven nog altijd naar een zo duurzaam mogelijke bedrijfsuitvoering.

Duurzame groepsaccommodatie in Limburg: onze inspanningen

Onze duurzame inspanningen zijn ook zeker terug te zien in de duurzame groepsaccommodaties van De Smockelaer. Zo maken wij o.a. gebruik van:

  • 9 lucht- water warmtepompen, zowel lucht- water warmtepompen, maar ook lucht- lucht. Hiermee wordt een besparing gerealiseerd t.o.v. de voorgaande jaren van 41.500 m3 gas per jaar. 
  • 236 zonnepanelen (450 watt piekvermogen) 
  • 4 oplaadpunten electrische auto's
  • grijswater systemen; zo wordt het regenwater via de daken opgevangen en opgeslagen in een tank (inhoud 30.000 liter regenwater) onder de binnenplaats. Met dit regenwater worden de toiletten gespoeld en daarnaast wordt dit water gebruikt voor de  planten en als water voor de dieren.
  • lemen wanden met muurverwarming, bij smockelaer's vakwerkhuys en Hoeve Vernelsberg
  • afgeschermde elektriciteitskabels
  • inlands hout
  • groene stroom
  • De daken en wanden geisoleerd met geperste houtvezelplaten en Isofloc isolatie (wollige cellulosevlokken van gerecycled krantenpapier) 20 cm dik in het vakwerkhuys, La Mairie (Teuven) en ons nieuwe receptie gebouw.  
  • pellet kachels, gestookt op pellets gemaakt van afvalhout van zagerijen. dit doen we in Hoeve Vernelsberg, La Mairie, Villa Schweiberg, accommodatie de Poel en het Roebelsbos.

Duurzame kenmerken: reinigen met biologische producten

De Smockelaer maakt gebruik van diverse biologische producten. Zo maken wij onze duurzame groepsaccommodaties en andere kamers schoon met Zep (biologische schoonmaakmiddelen) en hebben wij een samenwerkingsverband met een duurzame partner voor alle linnengoed en wasserij.

Duurzaam én biologisch eten bij De Smockelaer

Tijdens uw verblijf in één van de duurzame groepsaccommodaties in Limburg bij De Smockelaer treft u een bijzondere, culinaire keuken aan waar biologische streek- en seizoenproducten hoog in het vandaal staan. Het keukenteam van Auberge De Smockelaer heeft dan ook een grote passie voor biologische streekgerechten. Zo komen onze biologische vleesproducten van onze buren (Familie Flamand) of van de Wingbergerhoeve in Epen.