img_1
Beste trainingslocatie van het jaar 2017, 2018 2019 & 2022. Winnaar gouden award!
img_1
Luxe vergaderen in onze luxe vergaderlocatie
img_1
Unieke vergaderlocatie, arrangementen op maat
mobile_slider_img_1
Beste trainingslocatie van het jaar 2017, 2018 2019 & 2022. Winnaar gouden award!

Duurzaam vergaderen doet u bij de Smockelaer in Limburg

Op zoek naar een duurzame vergaderlocatie in Limburg? Ontdek de zakelijke mogelijkheden bij De Smockelaer. Onze duurzame vergaderlocatie is dan ook zeer geschikt voor zakelijke bijeenkomsten ontdek hieronder waarom en hoe de smockelaer duurzaam onderneemt.

Kwalitatief vergaderen op een duurzame vergaderlocatie in Limburg

De duurzame vergaderlocatie in Limburg van De Smockelaer is dé perfecte locatie voor vergaderingen, trainingen, brainstormsessies of teambuilding. Zo zijn onze beamer, geluidsinstallatie en andere apparaten op groene stroom aangesloten en kunt u genieten van de aangename temperatuur door onze lucht warmtepompen, lemen wanden met muurverwarming en kachels die gestookt worden op pellets gemaakt van afvalhout van zagerijen.

Biologisch ontbijten, lunchen of dineren op duurzame vergaderlocatie De Smockelaer

In het sfeervolle restaurant van De Smockelaer kunt u genieten van heerlijke biologische maaltijden. Onze chef bereidt met passie de heerlijkste gerechten, gemaakt van biologische streekproducten. Proef de natuurlijke, pure smaak van Limburg in ons duurzame restaurant.

investeren in de wereld van morgen!

Duurzaam vergaderen?

De Smockelaer denkt aan de toekomst. Zo maken wij toekomstgerichte keuzes en staat duurzaam ondernemen bij ons centraal. Vanaf onze oprichting investeren wij in duurzaamheid. In 2002 hebben wij de 18e eeuwse hoeve duurzaam verbouwd en voortgezet tijdens de uitbreiding van de Auberge. Wij streven nog altijd naar een zo duurzaam mogelijke bedrijfsuitvoering.

Duurzaam vergaderen Limburg: onze inspanningen

Onze duurzame inspanningen zijn ook zeker terug te zien in de duurzame accommodaties van De Smockelaer. Zo maken wij o.a. gebruik van:

  • 9 lucht- water warmtepompen, zowel lucht- water warmtepompen, maar ook lucht- lucht. Hiermee wordt een besparing gerealiseerd t.o.v. de voorgaande jaren van 41.500 m3 gas per jaar. 
  • 236 zonnepanelen (450 watt piekvermogen) 
  • 4 oplaadpunten electrische auto's
  • grijswater systemen; zo wordt het regenwater via de daken opgevangen en opgeslagen in een tank (inhoud 30.000 liter regenwater) onder de binnenplaats. Met dit regenwater worden de toiletten gespoeld en daarnaast wordt dit water gebruikt voor de  planten en als water voor de dieren.
  • lemen wanden met muurverwarming, bij smockelaer's vakwerkhuys en Hoeve Vernelsberg
  • afgeschermde elektriciteitskabels
  • inlands hout
  • groene stroom
  • De daken en wanden geisoleerd met geperste houtvezelplaten en Isofloc isolatie (wollige cellulosevlokken van gerecycled krantenpapier) 20 cm dik in het vakwerkhuys, La Mairie (Teuven) en ons nieuwe receptie gebouw.  
  • pellet kachels, gestookt op pellets gemaakt van afvalhout van zagerijen. dit doen we in Hoeve Vernelsberg, La Mairie, Villa Schweiberg, accommodatie de Poel en het Roebelsbos.

Duurzame kenmerken: reinigen met biologische producten

De Smockelaer maakt gebruik van diverse biologische producten. Zo maken wij onze duurzame accommodaties en andere kamers schoon met Zep (biologische schoonmaakmiddelen) en hebben wij een samenwerkingsverband met een duurzame partner voor alle linnengoed en wasserij.

Duurzaam én biologisch eten bij De Smockelaer

Tijdens uw verblijf in één van de duurzame groepsaccommodaties in Limburg bij De Smockelaer treft u een bijzondere, culinaire keuken aan waar biologische streek- en seizoenproducten hoog in het vandaal staan. Het keukenteam van Auberge De Smockelaer heeft dan ook een grote passie voor biologische streekgerechten. Zo komen onze biologische vleesproducten van onze buren (Familie Flamand)