Wandelen door Zuid-Limburg - ontdek de leukste wandelroutes

In de directe omgeving van De Smockelaer liggen vele mooie wandelroutes die leiden langs de mooiste plekken in Zuid-Limburg. Al wandelend over de smalle wandelpaden, kronkelende weggetjes en holle wegen kunt u genieten van een prachtig uitzicht. De bossen en open velden wisselen elkaar af en zorgen voor een verrassend wandeling. Reserveer een B&B-kamer bij De Smockelaer en laat u verrassen door de schoonheid van Limburg!

Wist u dat het Onderste- en Schweibergerbos is geclassificeerd tot een 5-sterren landschap? Stichting Natuur en Milieu heeft maar liefst 5 sterren gegeven voor de beleving, historie, recreatiemogelijkheden, ecologische waarde en het unieke karakter van het gebied. Dit natuurgebied is ook het ‘thuis’ van de haas en wordt dan ook wel de kraamkamer van de haas genoemd.

Wandeltips van The Hiking Dutchman

The Hiking Dutchman is een ervaren wandelaar en weet als geen ander wat de mooiste wandelroutes zijn. Hij heeft meerdere wandelroutes uitgezet rondom De Smockelaer. De wandelroutes lopen over smalle bospaden en groene velden met een adembenemend uitzicht over het glooiende landschap. Laat u inspireren door onderstaande teaser video. Binnenkort plaatsen wij nog meer leuke video's van de wandelroutes,

Rondje Smockelaer - lengte 6 kilometer

Download de GPX voor deze route

Meer informatie en route downloaden

Wilt u ook een wandelroutes volgen? Reserveer dan een B&B-kamer en volg de route via GPX.

Tip van de Smockelaer: trakteer uzelf na terugkomst op een heerlijk kopje koffie met Limburgse vlaai in ons restaurant. Een moment om even na te genieten bij de openhaard of op ons terras.