Een bergwandeling door Zuid-Limburg

Wanneer u een bergwandeling wilt maken denkt u wellicht niet direct aan Zuid-Limburg. Toch hoeft u niet perse helemaal naar Oostenrijk, Duitsland of Zuid-Frankrijk te rijden. Door Zuid-Limburg loopt een wandeling van ongeveer 100 kilometer over de toppen van de bergen. Deze wandeling, de Dutch Mountain Trial, is een initiatief van het Dutch Mountain Film Festival in Zuid-Limburg en een absolute aanrader voor (ervaren) wandelaars.

Van Heerlen naar Maastricht

De Dutch Mountain Trial loopt tussen Heerlen en Maastricht over de 7 bergtoppen in Zuid-Limburg. Het beginpunt ligt op de Wilheminaberg in Landgraaf en de route eindigt op de Observant in Maastricht. U wandelt langs kronkelende wateren zoals de Gulp en de Geul, over ‘Alpen’-weides, langs steile rotswanden en door kleine bosrijke gebieden. Een wandeling met prachtige vergezichten voor het ultieme berggevoel!

Klik hier om de route vast te bekijken

Wilt u ook de Dutch Mountain Trial volgen? Reserveer dan een B&B-kamer of Vakantiehuis bij De Smockelaer

De Smockelaer ligt op slechts 30 minuten autorijden van de Wilhelminaberg en Maastricht. Gelegen midden in het groene heuvellandschap kunt u na een mooie tocht comfortabel overnachten in onze luxe B&B-kamers. De volgende ochtend serveren wij een smakelijk ontbijt met vers afgebakken broodjes. Een goed begin van de dag!

Tip van de Smockelaer: trakteer uzelf na terugkomst op een heerlijk kopje koffie met Limburgse vlaai in ons restaurant. Een moment om even na te genieten bij de openhaard of op ons terras. 

Terug naar overzicht