Pieterpad, hét wandelpad van Nederland

Het Pieterpad is misschien wel één van de bekendste wandelpaden door Nederland. De route start in Pieterburen en eindigt bij de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Een mooie wandeling waar u wandelt door het landelijke Groningen, naar het groene Drenthe en via het coulisselandschap van de Achterhoek eindigt u in het heuvelachtige Limburg. Het Pieterpad is uiteraard ook in etappes te lopen.

Bent u toe aan de etappe in Zuid-Limburg? Combineer dit dan met een overnachting bij De Smockelaer.

Pieterpad in Zuid Limburg

Het Pieterpad is ongeveer 500 kilometer lang, waardoor veel wandelaars de route in etappes lopen. De 26e etappe en tevens laatste etappe loopt van Valkenburg naar Maastricht en eindigt bij de Sint Pietersberg.

Onderweg geniet u van de glooiende groene weides, heuveltoppen met prachtige vergezichten en kleine bosgebieden met variërende flora en fauna. Het dorpje Bemelen wordt als een pareltje in de heuvels omschreven. Er is een kalksteengroeve die u kunt bezoeken, maar ook is het een fijne plek om even tot rust te komen op het terras of in een gezellig restaurantje.

Maastricht is uiteraard een mooie stad waar kunst, cultuur, gezellige restaurants en leuk winkeltjes samen komen. Eenmaal door Maastricht vervolgt de wandeling naar het eindpunt van het Pieterpad: de Sint Pietersberg. Het uitzichtplatform met geweldig uitzicht is een kers op de taart om na een lange wandeling even tot rust te komen en genieten.

Klik hier om de 26e etappe vast te bekijken

Wilt u ook het Pieterpad volgen? Reserveer dan een B&B-kamer of vakantiehuis bij De Smockelaer

De Smockelaer ligt op slechts 15-30 minuten autorijden van de Sint Pietersberg en Valkenburg. Gelegen midden in het groene heuvellandschap kunt u na een mooie tocht comfortabel overnachten in onze luxe B&B-kamers. De volgende ochtend serveren wij een smakelijk ontbijt met vers afgebakken broodjes. Een goed begin van de dag!

Tip van de Smockelaer: trakteer uzelf na terugkomst op een heerlijk kopje koffie met Limburgse vlaai in ons restaurant. Een moment om even na te genieten bij de openhaard of op ons terras.